Ga naar de inhoud

Dennis Wiltink in Concert (2019)

Veluws Nieuws – 24 april 2019

Een nieuwe single, een deels nieuw repertoire. De succesvolle Eper zanger Dennis Wiltink wil dolgraag het podium weer op. En het duurt niet lang eer hij de theatervloer weer met een show betreedt. Op zaterdag 18 mei geeft hij een optreden in ‘de mooiste theaterzaal uit de regio’: De Heerd in Heerde. “Want het theater: dát is de plek waar ik als zanger écht thuishoor.”

Naast het zingen van de nummers, streeft Dennis Wiltink er bij zijn theaterconcerten altijd naar om heel duidelijk ook zichzelf te laten zien. “Tussen de liedjes door vertel ik verhalen over mezelf, over mijn familie, mijn vrienden, mijn relatie. Ik hoop dat die eerlijkheid en openheid door het publiek gewaardeerd wordt. Ik stel mezelf altijd erg kwetsbaar op, op het podium.”

Met hulp van een geweldige liveband en gasten (waaronder zangeres Femke Hengeveld) gaat Dennis Wiltink zaterdag 18 mei een te gekke show neerzetten. “Qua decor, geluid en licht is deze show nog grootser dan mijn vorige theatershows.”

Natuurlijk komt zijn eigen repertoire voorbij, maar dat wordt afgewisseld met covers uit de Nederlandstalige popmuziek. Daarbij is één ding belangrijk. “Als ik covers zing, dan laat ik me inspireren, ik zal artiesten nooit één op één nadoen. Veel mensen weten bijvoorbeeld dat ik een grote fan van Marco Borsato ben. Maar ik wil geen kopie zijn.”

Band:
Dennis Wiltink
Femke Hengeveld
Russel Patawala
Laurens Hof
Jurgen Gerlofs
Daniel Hartung
Robert Dorn

Lichtontwerp : Bart Gelhever
Geluidsontwerp : Richard Heine